Om Textron

LÄS MER OM VÅRT MODERBOLAG

Textron Inc. (NYSE: TXT) är inte bara ett av världens mest välkända multi-industriella företag, det är en pionjär inom den diversifierade affärsmodellen.

Trexton grundades 1923, och har vuxit ut till ett nätverk av verksamheter med en total omsättning om 14,2 USD miljarder och med cirka 35 000 anställda i anläggningar och närvaro i 25 länder som tjänar en mångfaldig och global kundbas. Med huvudkontor i Providence, Rhode Island, U.S.A., rankas Textron som det 228:e företaget i FORTUNE 500 listningen av de största företagen i USA. Organisatoriskt består Textron av ett stort antal dotterbolag och operativa divisioner som är ansvariga för den dagliga skötseln av koncernens  verksamheter.

Samtidigt som vi är mycket stolta över vår långa historia är vi ännu mer optimistiska gällande framtiden. Textron är ett multi-industriellt företag, erkänt för våra kraftfulla varumärken, verksamhetsprocesser i världsklass och begåvade medarbetare. Genom att placera kunderna i första rummet i allting som vi gör, fortsätter Textron att växa som en ledande industri med starka varumärken som BellCessnaBeechcraftKautexLycomingE-Z-GO och Textron System bland många andra.

Arctic Cat blev en del av Textron under 2017. Våra fordon konstrueras nu och tillverkas av Textron Specialized Vehicles, en division inom Textron, som även tillverkar Cushmankommersiella och industriella nyttofordon som, E-Z-GO golfbilar, Jacobsen gräsbehandlingsutrustning och Textron Marksupport-utrustning.