ZR Thundercat

Världens snabbaste serietillverkade snöskoter

ZR Thundercat

Med planetens snabbaste och häftigaste snöskoter är du oövervinnerlig. Den är konstruerad med elektronisk servostyrning för ökad kontroll, ATAC® Adjustable On-the-Fly-fjädring och mycket mer, så att det som verkar omöjligt plötsligt kommer att vara möjligt. ZR® Thundercat är den ultimata åkturen för familjens största fartälskare.

Höjdpunkter

9000-serien

C-TEC4 Motor

ATAC

Justerbar fjädring som kan justeras under körning

Elektronik

Servostyrning

137” SLIDE-ACTION

Bakfjädring

ARS II

Framfjädring

ZR 9000 Thundercat ATAC, EPS

Thundercat är redan i en liga för sig med sin turboladdade 3-cylindriga C-TEC4™-motor på 998cc som ger 200 hästkrafter. Lägg till ATAC® Adjustable On-the-Fly-fjädringen och den elektroniska servostyrning så blir det här kraftpaketet den ultimata snöskotern för den ostoppbara spänningssökaren. Det här är den snabbaste, starkaste och mest självklara åkturen någonsin. Du kommer aldrig att uppleva något liknande. 

ZR 9000 Thundercat ATAC, EPS
ZR Thundercat 9000 C-serien Tec4- turbomotor

LEGENDARISK KRAFT

9000-SERIENS TURBOLADDADE C-TEC4-MOTOR

Med en Thundercat är du aldrig näst bäst. När du behöver den starkaste, mest kraftfulla motorn på leden finns det bara ett val: 9000-seriens turboladdade kraftpaket C-TEC4™. Ingen annan snöskoter kommer ens i närheten av så här mycket kraft.

9000-Seriens C-TEC4 turboladdad motor

ZR Thundercat är inte blygsam, med vår största, kraftfullaste motor. 9000-Seriens C-TEC4 turboladdade trecylindriga motor levererar maximala hästkrafter under alla förhållanden.

Detta ultimata 4-takts kraftpaket producerar 200 Hk i sin prestandaklass vid 8750 V/MIN. Denna 998 cc motor har ett ultrasnabbt gaspådrag och turborespons från en turbo plus en DOHC-design som matchas av 4-håls insprutare för maximal prestanda med minimal vikt.

Du får också motorbroms och aluminiumcylindrar med låg vikt och en pressmidd vevaxel.

INTUITIV HANTERING

ELEKTRONISK SERVOSTYRNING

Det här är en upplevelse på nästa nivå tack vare den elektroniska servostyrningen (EPS). Med oöverträffad kontroll, lättare styrning och hantering kommer din körning att förbättras mer än du kan föreställa dig.

JÄMN KRAFTÖVERFÖRING

ADAPT™ CVT SYSTEM

ADAPT™ CVT-system för kontinuerligt varierbar utväxling har en lätt och smal design som ökar prestandan och livslängden på remmen samt branschens enda självjusterande koppling, vilket ger bättre gasrespons, mjukare kraftöverföring och en körning som inte liknar någon annan.

ANPASSAR SIG TILL TERRÄNGEN

FOX® ZERO iQS-stötdämpare

FOX® ZERO IQS-dämparna är utformade för alla terrängformer och körstilar och kan enkelt justeras för att passa dina behov. Efter att du har provat de här stötdämparna kommer du aldrig vilja gå tillbaka till dina gamla dämpare. Tillgängliga i 1,5- eller 2,0-tums diameter.

FOX® ZERO iQS-stötdämpare

Oavsett din körstil – eller vad dagen för med sig – kommer FOX ZERO iQS stötdämpare att hjälpa dig.

Med tre kompressionsinställningar (mjukt, medium och fast) som enkelt kan ställas in med ett vred som sitter på den externa behållaren eller med en knapptryckning (på modeller med ATAC), är FOX ZERO iQS stötdämparna konstruerade för att anpassa sig efter terrängen. Den externa behållaren ger körningar fria från utmattning medan spiralfjädrar ser till att groparna inte känns. Tillgängliga med 1,5- eller 2.0-tums diametrar.

ZR Thundercat Slide Action bakfjädring

INGEN OJÄMN KÖRNING

137-TUMS SLIDE-ACTION™-BOGGIE

Nu är det över med ojämna åkturer. Med den här branschexklusiva konstruktionen som håller den främre A-armen i rörelse medan den bakre armen komprimeras kommer du knappt att känna ett gupp efter leden.

SLIDE-ACTION boggie

Släpp loss den verkliga potentialen hos en kopplad fjädring med vår unika SLIDE-ACTION design. Främre svingarmen passar in i det U-formade spåret som medger 0.5 tums glidrörelse så att framarmen inte kommer att kollapsa när den bakarmen trycks ihop. Den här unika designen ger dig hela fördelen med kopplingen: kontrollerat skidlyft under accelerationen och hela tiden full användning av den främre svingarmen. SLIDE-ACTION-fjädringen tillåter också en lägre mera konsistent bandspänning med Torque-Sensing Link plus det tre positioners bakre justerbara kopplingsblocket, den justerbara fjäderspänningen och den slitstarka 3-hjuls bakaxelenheten 

KONTROLL SOM INGER SJÄLVFÖRTROENDE

ARS™ II-FRAMFJÄDRING

Den här innovativa framfjädringen är konstruerad för att optimera hanteringen. Med ökad kurvtagningsförmåga är det lättare än någonsin att tämja lederna. Mer kontroll innebär mindre trötthet, så att du kan åka längre med din Thundercat.

ARS II-framfjädring

Nästa generation av Arctic Race Suspension (ARS) är här. ARS II biter bättre i kurvor och har ökad markfrigång för att öka förtroendet på eller utanför leden. Vi har tagit fram gjutna aluminiumspindlar som är 1,5 tum längre och ger ett större avstånd från skidan till den undre a-armen och detta resulterar i styvare A-armar. Dessutom ger detta en förändrad geometri och inställbar camber/caster och en krängningshämmare resulterar i en mer förutsebar kurvtagning på hårdpackade spår. 

EXTRA VINDSKYDD

11-TUMS MEDELHÖG VINDRUTA

Låt inte den kalla vinden få dig att sakta ner. Den här medelhöga vindrutan ger extra skydd mot hårda vindar, så att du får ut mer av varje åktur.

ZR Thundercat tryckknapp för elstart

SNABBT OCH SMIDIGT

TRYCKKNAPP FÖR EL-START

Den praktiska elstarten är bara en av de många saker som gör Thundercat unik. Du behöver bara trycka på en knapp som är monterad på styret för att komma igång.

ZR Thundercat glasögonhållare

LÄTTILGÄNGLIGT

GOGGLE VÄSKA

Förlora aldrig dina glasögon igen. Den integrerade goggleväskan som är monterad direkt framför styret skyddar en viktig del av utrustningen och gör den lättillgänglig.

ANPASSAR SIG TILL SPÅRFÖRHÅLLANDENA

42–43-TUMS JUSTERBAR SPÅRVIDD

Med en justerbar spårvidd på 42–43-tum kan du anpassa din åktur ännu mer. Ställ enkelt in spårvidden baserat på spårförhållandena och känn omedelbart skillnaden.

ZR Thundercat Ripsaw band

FÖRBÄTTRAD ACCELERATION

1,75-tums vildmarksmatta

De vinklade muttrarna på vildmarksmattan ger Thundercat bättre grepp i spåret. Den uppdelade utformningen ger en otrolig nivå av hantering och acceleration.

LYS UPP VARJE ÅKTUR

LED-STRÅLKASTARE

Att ha en bra LED-strålkastare är avgörande vid körning i mörker. Denna strålkastaren är utrustad med både hel och halvljus och ger ett LED-ljusmönster med stor räckvidd och bredd.

ZR Thundercat

ZR Thundercat

Fordonsspecifikationer

Utskrivna specifikationer

Motor

ZR 9000 Thundercat ATAC, EPS
Motortyp 9000, 4-takt
Volym 998cc
Kylning Vätska
Cylindrar 3-Turboladdad
Cyl diam. x slaglängd 80 x 66,2 mm
Smörjning Torrsump
Tändning Digitalt styrd tändspole
Generatoreffekt 545 W @ 5000 V/MIN
Bränslematning Elektronisk bränsleinsprutning (EFI)
Avgasport Turboaggregat med ljuddämpare i rostfritt stål
Bränslevolym 37,5 L
Volym oljesystem 3,6 L
Volym kylvätskesystem 5,39 L
Rekomenderat bränsle 95

Drivlina

ZR 9000 Thundercat ATAC, EPS
Koppling ADAPT
Variator ADAPT
Drivsystem Arctic Drive System
Bromsar Stealth hydraulisk bromscylinder
Kopplingskalibrering 0-10 000 ft.
Drevning 22/48
Drivkedja 90
Drivaxel 9 kugg, 2,86 pitch
Back Tryckknapp

Fjädring

ZR 9000 Thundercat ATAC, EPS
Framfjädring ARS II med ATAC
Stötdämpare skidor FOX 1,5 ZERO iQS
Krängningshämmarstång Standard
Slaglängd fram 22,86 cm.
Bakfjädring SLIDE-ACTION med 3-hjulsbakaxel, Torque-Sensing Link, justerbara torsionsfjädrar och ATAC Adjustable On-the-Fly-fjädring
Främre boggiedämpare Arctic Cat IFP 1,5
Bakre boggiedämpare FOX 2,0 ZERO iQS
Slaglängd bakfjädring 34,3 cm.

Dimensioner

ZR 9000 Thundercat ATAC, EPS
Total chassilängd 318 cm.
Total chassibredd 122–124 cm.
Total chassihöjd 132 cm.
Matt typ Backcountry
Bandbredd 38 cm.
Bandlängd 348 cm.
Kammhöjd 44 mm.
Pitch 2,86 in.
Spårvidd 107–109 cm. Justerbar
Skidtyp/bredd Trail- 6 tum.
Runner Type Långa dubbelstål med karbid

Instrumentering

ZR 9000 Thundercat ATAC, EPS
Typ av mätare Deluxe Digital
Hastighetsmätare Digital
Varvräknare Digital
Vägmätare Digital
Bränsle Digital
Olja Indikatorlampa
Kylvätska Digital/indikatorlampa
Klocka Digital
Batterispänning Digital
Höjdmätare Digital
Timmar Digital

Funktioner

ZR 9000 Thundercat ATAC, EPS
Färg Svart
Värmeväxlare Fram/ lång
Startmotor Elektrisk tryckknapp
Handtag Böjd
Belysning LED med Accent-lampor
Sits High Performance
Standard tillbehör 12V-uttag, sportstötfångare fram, goggleväska, hand- och tumvärmare, Team Arctic-handskydd, uppvärmt förarsäte, standard bromsskiva, standard elektrisk servostyrning (EPS), nödstopplina, snöskydd
Vindruta 28 cm. Medium höjd