Om Arctic Cat

Passion är styrka

Det kan flytta berg. Förvandla en dags hårt arbete till ett väl utfört jobb. Och det kan göra ett Minnesota-baserat snöskoterföretag med blygsam bakgrund till ett av de mest inspirerande namnen inom motorsporten. På Arctic Cat®, lever vi för det oförglömliga och strävar efter det omöjliga. För när vår passion för att bygga precisionstekniska maskiner möter din passion för att utforska utomhusaktiviteter, då är allt inom räckhåll.

Vår historia

Företaget startades i norr, uppväxt på snö och grus och vi inledde vår bana med att hjälpa äventyrare att testa sina gränser. Och vi har fortfarande vårt hem på Minnesotas enorma slätter. Arctic Cat startades av Edgar Hetteen 1962 och förvandlades till en ledande snöskoter-, side-by-side- och ATV-tillverkare efter årtionden av terrängkörning, racing och efter att ha förenat vänner och familjer. Vår gemenskap är ett tätt sammansvetsat, passionerat och stolt gäng. Och vi älskar att vara en del av denna gemenskap.

Under 2017, började en ny era i Arctic Cat:s historia när vi förenade oss med Textron Inc. familjen av varumärken som inkluderar Bell® helikoptrar, Cessna flygplan mm. Tack vare Textrons teknikarv inom motorer, prestanda och precision beslutades att man skulle ändra off-road-varumärket från Arctic Cat till Textron Off Road.

Under namnet Textron Off Road, lanserade vi några av våra mest inspirerande fordon hittills, däribland de mycket efterlängtade Wildcat XX med dess branschledande fjädringssystem. Men ju mer vi lyssnade på våra förare desto tydligare blev det att deras passion för varumärket Arctic Cat fortsatt var mycket starkt. Det var därför som vi 2019 fattade beslutet att våra terrängfordon skulle återfå namnet Arctic Cat.

Idag sker huvuddelen av vår tillverkning på vår anläggning i Thief River Falls i Minnesota, med terrängåkning bakom husknuten och bergen bara en dags bilresa bort. Våra fordon utforskar världen, men de börjar alla med amerikanska arbetare och en amerikansk arbetsetik. Ytterligare en anledning till att vi är stolta över att stå bakom varje maskin vi tillverkar.

DETTA ÄR TEXTRON

Lär dig mer om vårt moderbolag och några av dess mest framgångsrika varumärken.