RIOT

Konstruerad för att kunna hantera allt

RIOT

Varför välja mellan spänningen att köra på leder eller i djupsnön när du kan göra båda? RIOT kombinerar prestanda för körning på leder och i lössnön på ett speciellt sätt, vilket ger crossover-åkare den mångsidighet de vill ha. Med en lekfull fjädring och en ny turboladdad motor, är RIOT byggd för att klara av alla typer av körningar, oavsett vem du kör med.

Höjdpunkter

Ny turboladdad

motor tillgänglig

ARS™ II

Framfjädring

CROSS-ACTION

Bakfjädring

Tryckknapp

Elstart

Riot 9000 med ATAC och EPS

Om du är en inbiten spänningssökare eller en hastighetstokig förare på jakt efter nästa stora adrenalinkick, är den nya RIOT 9000 EPS utrustad med allt du behöver, inklusive den mest kraftfulla serietillverkade turboladdade motorn som finns tillgänglig. Lägg till elektrisk servostyrning (EPS) och en ATAC® Adjustable On-The-Fly-fjädring så har du en crossover-upplevelse som ger dig all den fart du kan hantera.

Riot 9000 med ATAC och EPS
Arctic Cat Riot

EXTRA KRAFT

En motor i 200HK-klassen

Oavsett om du vill ta dig fram på leden eller köra järnet på fjället finns RIOT tillgänglig med en turboladdad motor på 988cc i 200HK-klassen.

LEKFULL, BEKVÄM KÖRNING

CROSS-ACTION boggie

Den frikopplade Cross-Action-bakfjädringen ger oöverträffad smidighet i allt från puder till hårdpackad snö. Konstruktionen gör det möjligt för de främre och bakre halvorna av fjädringen att röra sig oberoende av varandra, så att du som förare kan njuta av utmärkt kurvtagning och stötdämpning på leden och god viktöverföring utanför leden.

CROSS-ACTION-BAKFJÄDRING

Den nya CROSS-ACTION boggien genererar en lekfull körning med mer viktfördelning under acceleration, härlig prestanda i djupsnö och enastående komfort och grepp över stora gupp under alla snöförhållanden. Arctic Cat’s Torque-Sensing Link ger en lägre och mera konsistent mattspänning plus att du också får en inställningsbar fjäderförspänning. CROSS-ACTION fjädringen erbjuder en 13,5 tums fjädringsväg och levereras i ett 146 tums chassie med isrivare.

ADAPT CVT

JÄMN PRESTANDA

ADAPT™ CVT

Det lätta och hållbara ADAPT™ CVT-systemet för kontinuerligt varierbar utväxling är den enda självjusterande kopplingen som finns tillgänglig på en serietillverkad skoter. ADAPT har ett kullager som variatorremmen ligger mot och håller variatorremmen konstant spänd. Detta ger dig en smidigare start och jämnare kraftöverföring vid låga hastigheter.

FÖRTROENDEINGIVANDE KÖREGENSKAPER

ARS™ II-framfjädring

Den tävlingsbeprövade ARS II-framvagnen ger överlägsen kurvtagning och mer markfrigång för en ännu bättre åktur på och utanför lederna. De gjutna aluminiumspindlarna är 1,5 tum högre från skidan till den nedre a-armen för bättre kurvtagning och kursstabilitet.

ARS™ II-FRAMFJÄDRING

Nästa generation av Arctic Race Suspension (ARS) är här. ARS II biter bättre i kurvor och har ökad markfrigång för att öka förtroendet på eller utanför leden. Vi har tagit fram gjutna aluminiumspindlar som är 1,5 tum, de har större avstånd från skidan till den undre armen och detta resulterar i styvare A-armar. Dessutom ger det en förändrad geometri och inställbar camber och en krängningshämmare resulterar i en mer förutsebar kurvtagning på hårdpackade spår.

ENKLARE STYRNING

G2 ProClimb-skidor

Den lätta G2 ProClimb™ 7-tums mountain-skidan är avsmalnande för att hålla sig ovanpå snön. Skidan arbetar tillsammans med styrspindlarna för enklare styrning och bättre prestanda i djup snö.

Arctic Cat Riot-snöskoter

VÄLJ MELLAN BRETT OCH SMALT

Justerbar spårvidd

En justerbar spårvidd från 41,5 till 43,5 tum ger flexibilitet för att åka i en mängd olika snöförhållanden. Välj en smalare spårvidd för bättre köregenskaper i vildmarken eller bredare spårvidd för en jämnare, stabilare ledåkning.

FÖRLORA ALDRIG GREPPET

Förstärkta fotsteg

RIOT:s fotsteg har en ny tuff design och förbättrad hållbarhet. De är förstärkta genom extrudering för extra styvhet och är utformade för att du ska kunna klara av hårda landningar.

RIOT ATAC

MÅNGSIDIG FJÄDRING

ATAC® Adjustable On-the-Fly-fjädring

Med ATAC® Adjustable On-the-Fly-fjädringen kan du omedelbart justera FOX® ZERO iQS-stötdämparna med en knapptryckning för att klara av förändrade snöförhållanden. Välj mellan två förarprofiler, tre hårdhetsinställningar och ett låsningsläge för att köra på ditt sätt.

Riot

Riot

Fordonsspecifikationer

Utskrivna specifikationer

Motor

RIOT 9000
Motortyp 9000, 4-takt
Volym 998cc
Kylning Vätska
Cylindrar 3-Turboladdad
Cyl diam. x slaglängd 80 x 66,2 mm
Smörjning Torrsump
Tändning Digitalt styrd tändspole
Generatoreffekt 545 W @ 5000 V/MIN
Bränslematning Elektronisk bränsleinsprutning (EFI)
Avgasport Turboaggregat med ljuddämpare i rostfritt stål
Bränslevolym 37,5 L
Volym oljesystem 3,6 L
Volym kylvätskesystem 5,39 L
Rekomenderat bränsle 95

Drivlina

RIOT 9000
Koppling ADAPT
Variator ADAPT
Drivsystem Arctic Drive System
Bromsar Stealth hydraulisk bromscylinder
Kopplingskalibrering 0-10 000 ft.
Drevning 22/48
Drivkedja 90
Drivaxel 9 kugg, 2,86 pitch
Back Tryckknapp

Fjädring

RIOT 9000
Framfjädring ARS II med ATAC
Stötdämpare skidor FOX 1,5 ZERO iQS
Krängningshämmarstång Standard
Slaglängd fram 22,86 cm
Bakfjädring Cross-Action med Torque-Sensing Link-sving och justerbara torsionsfjädrar
Främre boggiedämpare Arctic Cat IFP 1,5
Bakre boggiedämpare FOX 2,0 ZERO iQS
Slaglängd bakfjädring 34,29 cm

Dimensioner

RIOT 9000
Total chassilängd 335 cm
Total chassibredd 122-124,5 cm
Total chassihöjd 122 cm
Matt typ Cobra
Bandbredd 38 cm.
Bandlängd 371 cm.
Kammhöjd 41 mm.
Pitch 2,86 in.
Spårvidd 105–110 cm. Justerbar
Skidtyp/bredd G2 ProClimb – 7 tum.
Runner Type Enkel

Instrumentering

RIOT 9000
Typ av mätare Deluxe Digital
Hastighetsmätare Digital
Varvräknare Digital
Vägmätare Digital
Bränsle Digital
Olja Indikatorlampa
Kylvätska Digital/indikatorlampa
Klocka Digital
Batterispänning Digital
Höjdmätare Digital
Timmar Digital

Funktioner

RIOT 9000
Färg Black/Fire Red, Black/Medium Green
Värmeväxlare Fram/lång
Startmotor Elektrisk tryckknapp
Handtag Böjd
Belysning LED med Accent-lampor
Sits Mountain
Förvaring
Extra tillbehör
Standard tillbehör 12V-uttag, sportstötfångare fram, goggleväska, hand- och tumvärmare, uppvärmt förarsäte, isskrapor, standard bromsskiva, standardstyrning, nödstopplina
Vindruta 14 cm. Tävlingshöjd