DEN NYA 858 MOTORN FÖR CATALYST

En ny typ av kraft är här

Spela video

HASTIGHET, KRAFT OCH SMIDIGHET

Plattformen CATALYST™ har förvandlat upplevelsen för både bergs-, trail- och crossover-åkare. Nu med 858-motorn kan du tänja på gränserna ytterligare med större kraft i branschens mest lättkörda paket.

  • Arctic Cat har byggt 858-motorn för Arctic Cat baserat på årtionden av innovation. 858:s egenutvecklade design har utformats specifikt för CATALYST-plattformen och har förbättrad kraft, smidighet och kontroll. Från att ha arbetat runt centrerad styrning till att integrera komponenter för viktminskning och ökad prestanda har inga kompromisser gjorts i jakten på den ultimata åkturen. 

  • 858cc-motorn ger alla hästkrafter och allt luftflöde du behöver för en överlägsen prestanda. Luftintagssystemet maximerar luftflödet för mer effekt medan flera sekundära inlopp under huven förhindrar snöintag för optimerad prestanda under alla förhållanden. Vår nyligen patenterade avgasventildesign håller sig också tätt mot kolven när den rör sig. Detta skapar mjukare avgasportsflöde genom ett bredare varvtalsområde på både primära och extra portar – och renare utsläpp. 

  • Jämfört med Arctic Cats 794cc-motor ger 858 11 % mer kraft och vridmoment — och i ett paket som är 4 % lättare. Detta ger dig ett optimalt effekt-/viktförhållanden för snabbare acceleration och en mer lyhörd, pulserande körning. För att behålla en lätt, kompakt storlek för CATALYST-plattformen har Arctic Cat använt en cylinderdiameter på 85 mm samtidigt som man ökade till 75,6-takt för att uppnå fler hästkrafter och djupt, bottenlöst vridmoment som drar hårt och smidigt genom hela varvtalsintervallet. Resultatet är ett krafttätt paket som är lättare att köra och som tar körning genom djup snö, manövrering vid snäva leder och boondocking till nästa nivå. 

  • Den centraliserade massan och låga tyngdpunkten samverkar med CATALYST-plattformen för att ge en precision och en kontroll som du inte har upplevt tidigare. Den innovativa liggande motordesignen uppnår den bästa masscentraliseringen av alla snöskoter på marknaden samtidigt som den fortfarande är lätt och kompakt. Resultatet är en kraftfull, lättkörd maskin. 

  • CATALYST-plattformen har designats för att vara hållbar och lätt att serva. Detta gäller även 858-motorn. Med färre delar och en integrerad monteringsdesign i vevhuset är den starkare, robustare och lättare att underhålla. Med de lätt avtagbara, helt verktygslösa plastpanelerna på CATALYST snöskotrar kan du snabbt komma åt viktiga komponenter för att beundra skönheten under ytan. 

UTFORSKA CATALYSTPLATTFORMEN

Vi bygger upp den från grunden för en helt ny åkupplevelse. Använd det här interaktiva verktyget för att utforska funktionerna som gör CATALYST-plattformen till den åktur du alltid drömt om.

drag
Laddar…
Kalibrerad fjädring

CATALYST-plattformen har en centraliserad design som är idealisk för alla körstilar och kopplar ihop den med beprövad fjädring och styrning för att ge en unik upplevelse för varje segment. I trail- och crossover-familjerna har drivaxeln och fram- och bakfjädringen placerats längre bak för att optimera skoterns balans och öka markfrigången. Genom att sänka de övre A-armarna och förkorta spindlarna kommer denna nya design att ge dig ett mer positionsreaktivt fordon med förbättrad kurvtagning. Med utväxlingsstyrning i kombination med progressiv styrning erbjuder denna innovativa design en lättare, stramare känsla med hävstångseffekt för att efterlikna känslan av servostyrning.

På Mountain sidan optimeras förarplatsen för flytläge. Den lägre tyngdpunkten på CATALYST-plattformen samarbetar med föraren för att förbättra upplevelsen vid klättring, skråkörning och utför. Den har även en centrerad, vertikal styrning för en lättare och mer responsive upplevelse. Detta uppnås genom att integrera nytt insug, avgasport och chassi. Dessutom har de nya spindlarna och framfjädring optimerats för manövrering i terräng, samtidigt som körförmågan på led upprätthålls.

Årsmodell 2024 Fordon som visas

Laydown Engine

Den snäva och kompakta, helt balanserade CATALYST-plattformen har Arctic Cats exklusiva liggande motordesign för både de nya 858- och 600-motorerna. Den här designen gör att vi kan placera motorn närmare marken, vilket sänker maskinens tyngdpunkt för optimal stabilitet och som du känner i varje åktur.

Årsmodell 2024 Fordon som visas

Låg tyndgpunkt

Genom att börja från mitten och centralisera de tyngsta komponenterna i CATALYST-plattformen har Arctic Cats ingenjörer konstruerat en mer reaktiv design som kräver mindre ansträngning för föraren än någonsin tidigare. Allt i denna plattform är optimerat för att hålla vikten centraliserad och balanserad, alltifrån den exklusiva motordesignen till det innovativa och smala ADAPT CVT-systemet. Formen på 10,4-liters bensintanken bidrar till denna oöverträffade design samtidigt som den ger aggressiv ergonomi och bibehåller konstant bränsletillförsel.

Årsmodell 2024 Fordon som visas

ATACH™ tillbehörssystem

CATALYST-plattformen har det första inbyggda tillbehörssystemet med nyckellås för att säkra en mängd olika väskor och tillbehör på din maskin. Inga nitar eller bultar som inte syns här. ATACH™ är sömlöst integrerad, lätt att använda och helt säker. Det här är bara början. Se fram mot fler nya tillbehör som snart läggs till i systemet.

Årsmodell 2024 Fordon som visas

Helt nytt chassi

Ett chassi i ett stycke av ultrahöghållfast stål med en aluminiumtunnel ger en helt branschledande hållbarhet samtidigt som det skapar en optimerad, kompakt design för förbättrad passform och ergonomi. Chassit, förfinat genom omfattande analys av FEA- och hållbarhetstester på fältet, bidrar till CATALYSTs lätta masscentraliserade design. Nya höghållfasta lätta tunnlar i ett stycke kompletterar det främre chassit och kompositkomponenterna för en oöverträffad förarupplevelse. Resultatet blir starkare och effektivare komponenter som är enklare att underhålla.

Årsmodell 2024 Fordon som visas

Enkelhet i service

Det robusta remdrivningssystemet höjer prestandan med färre delar, vilket gör underhåll enklare än någonsin. Med en justerbar centrerad bricka för flera växelalternativ blir det till och med enkelt att byta rem. Att komma åt olika delar av din maskin är enkelt med CATALYST-chassit: panelerna i plast med verktygsfri design medger snabb åtkomst till komponenter, såsom rem, oljebehållare och kylvätska. Du kan även komma åt batteriet genom att vrida sätet trekvarts varv.

Årsmodell 2024 Fordon som visas

Omdefinierad ergonomi

Den avsmalnande maskinkonstruktionen och optimerade formen på bensintanken ger dig ökad manövrerbarhet, smidighet och komfort när du kör en maskin med CATALYST-plattformen. Med förbättrade karosspaneler, en avsmalnande tunnel med mera, skapar denna plattform ett optimerat förargränssnitt. Du upplever mindre repslitage med den nya repdragningen. De om designade fotstegen och fot stopp i kompositmaterial, som har optimerats för varje segment, kommer att minska vibrationerna i dina fötter. Sammanfogat med den centraliserade designen minimerar dessa ergonomiska uppdateringar trötthet hos föraren, vilket ger dig ökat självförtroende och kontroll i åkturen.

Årsmodell 2024 Fordon som visas

10 % viktreducering

CATALYST-plattformen ger en drastisk viktminskning på 10 % procent till Led-, Crossover- och Mountain segmenten, eftersom den är utrustad med färre delar, har lättare säten, en helt om designad insugskonfiguration och många fler viktreducerande komponenter. ADAPT CVT-systemet och reduktionen i delar bidrar till denna viktminskning, och det nya remdrivsystemet väger mindre än hälften av vikten hos det nuvarande kedjedrivsystemet.

Årsmodell 2024 Fordon som visas

Tillgängliga motorer

Den kraftfulla nya 858-motorn har byggts av Arctic Cat, speciellt för CATALYST-plattformen. Förutom den låga tyngdpunkten drivs 858 runt den centrerade styrningen samtidigt som komponenter för viktminskning integreras – vilket ökar smidighet och prestanda – så att du får en snabbare körning utan kompromisser varje gång. Vår beprövade C-TEC2™ 600 2-taktsmotor kompletterar detta högpresterande alternativ. Enastående stabilitet säkerställs av ett unikt avgasrör med en airbox framtill placerad lågt mot marken vilket ger lika spännande åkturer varje gång.

FÖR ALLA TYPER AV FÖRARE

Alla CATALYST-snöskotrar är designade och optimerade för att möta dina speciella behov av prestanda, hantering och balans. Oavsett om du väljer en 858-motor eller en 600-motor är det lätt att hitta den perfekta maskinen för alla bergs-, spår- eller crossoverturer.

Registrera dig för uppdateringar

FRÅGOR OCH SVAR TILL INGENJÖREN

CATALYST-plattformen höjde förväntningarna på förarna, och nu höjer 858-motorn ribban ännu högre. Lär dig mer om 858-motorn från teamet som skapade den.

FÖLJ HYPEN