CATALYST-PLATTFORMEN HAR KOMMIT

Åkturen du väntat på

Vid det här laget ska du ha hört budskapet. En helt ny Arctic Cat-plattform lanseras snart, som konstruerats från grunden, och som kommer att revolutionera snöskoterbranschen. CATALYST-plattformen är så mycket mer än bara sitt aggressiva, moderna utseende. De teknologiska framstegen som gjorts ligger bortom allt du tidigare sett. Det är dags att se förbi den eleganta aerodynamiska designen, för den här plattformen förändrar allt.

UTFORSKA CATALYSTPLATTFORMEN

Vi bygger upp den från grunden för en helt ny åkupplevelse. Använd det här interaktiva verktyget för att utforska funktionerna som gör CATALYST-plattformen till den åktur du alltid drömt om.

drag
Laddar…
Kalibrerad fjädring

CATALYST-plattformen har en centraliserad design som är idealisk för alla körstilar och kopplar ihop den med beprövad fjädring och styrning för att ge en unik upplevelse för varje segment. I trail- och crossover-familjerna har drivaxeln och fram- och bakfjädringen placerats längre bak för att optimera skoterns balans och öka markfrigången. Genom att sänka de övre A-armarna och förkorta spindlarna kommer denna nya design att ge dig ett mer positionsreaktivt fordon med förbättrad kurvtagning. Med utväxlingsstyrning i kombination med progressiv styrning erbjuder denna innovativa design en lättare, stramare känsla med hävstångseffekt för att efterlikna känslan av servostyrning.

På Mountain sidan optimeras förarplatsen för flytläge. Den lägre tyngdpunkten på CATALYST-plattformen samarbetar med föraren för att förbättra upplevelsen vid klättring, skråkörning och utför. Den har även en centrerad, vertikal styrning för en lättare och mer responsive upplevelse. Detta uppnås genom att integrera nytt insug, avgasport och chassi. Dessutom har de nya spindlarna och framfjädring optimerats för manövrering i terräng, samtidigt som körförmågan på led upprätthålls.

Laydown Engine

Den snäva och kompakta, helt balanserade plattformen har Arctic Cats exklusiva liggande motordesign. Designen har en tillförlitlig och elegant C-TEC2™ 600, 2-taktsmotor på 125 hästkrafter, och är komprimerad med en lätt avgasport med airbox framtill och låg position mot marken för optimal stabilitet. Med denna nya jämvikt känner du skillnaden i varje åktur.

Låg tyndgpunkt

Genom att börja från mitten och centralisera de tyngsta komponenterna i CATALYST-plattformen har Arctic Cats ingenjörer konstruerat en mer reaktiv design som kräver mindre ansträngning för föraren än någonsin tidigare. Allt i denna plattform är optimerat för att hålla vikten centraliserad och balanserad, alltifrån den exklusiva motordesignen till det innovativa och smala ADAPT CVT-systemet. Formen på 10,4-liters bensintanken bidrar till denna oöverträffade design samtidigt som den ger aggressiv ergonomi och bibehåller konstant bränsletillförsel.

ATACH™ tillbehörssystem

CATALYST-plattformen har det första inbyggda tillbehörssystemet med nyckellås för att säkra en mängd olika väskor och tillbehör på din maskin. Inga nitar eller bultar som syns här. ATACH™ är sömlöst integrerad, lätt att använda och helt säker. Det här är bara början. Se fram mot fler nya tillbehör som snart läggs till i systemet.

Helt nytt chassi

Ett chassi i ett stycke av ultrahöghållfast stål med en aluminiumtunnel ger en helt branschledande hållbarhet samtidigt som det skapar en optimerad, kompakt design för förbättrad passform och ergonomi. Den helt nya, moderna tekniken ger förbättrade svetsfogar på chassit, vilket mildrar påfrestningar. Resultatet blir starkare och effektivare komponenter som är enklare att underhålla.

Enkelhet i service

Det robusta remdrivningssystemet höjer prestandan med färre delar, vilket gör underhåll enklare än någonsin. Med en justerbar centrerad bricka för flera växelalternativ blir det till och med enkelt att byta rem. Att komma åt olika delar av din maskin är enkelt med CATALYST-chassit: panelerna i plast med verktygsfri design medger snabb åtkomst till komponenter, såsom rem, oljebehållare och kylvätska. Du kan även komma åt batteriet genom att vrida sätet trekvarts varv.

Omdefinierad ergonomi

Den avsmalnande maskinkonstruktionen och optimerade formen på bensintanken ger dig ökad manövrerbarhet, smidighet och komfort när du kör en maskin med CATALYST-plattformen. Med förbättrade karosspaneler, en avsmalnande tunnel med mera, skapar denna plattform ett optimerat förargränssnitt. Du upplever mindre repslitage med den nya repdragningen. De om designade fotstegen och fot stopp i kompositmaterial, som har optimerats för varje segment, kommer att minska vibrationerna i dina fötter. Sammanfogat med den centraliserade designen minimerar dessa ergonomiska uppdateringar trötthet hos föraren, vilket ger dig ökat självförtroende och kontroll i åkturen.

10 % viktreducering

CATALYST-plattformen ger en drastisk viktminskning på 10 % procent till Led-, Crossover- och Mountain segmenten, eftersom den är utrustad med färre delar, har lättare säten, en helt om designad insugskonfiguration och många fler viktreducerande komponenter. ADAPT CVT-systemet och reduktionen i delar bidrar till denna viktminskning, och det nya remdrivsystemet väger mindre än hälften av vikten hos det nuvarande kedjedrivsystemet. Utöver detta är motorn monterad med en långfiberkomposit Torque Control Link med ett integrerat kopplingsskydd, på modeller med CATALYST-plattformen. Detta minskar vikten, samtidigt som det dämpar motorvibrationer.

FÖRBESTÄLLNINGAR PÅBÖRJAS 2023

CATALYST-plattformen blir tillgänglig på alla modellår 2024 600-klass-skotrar.

Få plattformsuppdateringar
katt för bergkatalysatorarktisk

Mountain

katt för katalysator för slingasledzr snowmobile arktisk

Led

katt för CrossOver-katalysatorarktisk

Crossover

FRÅGOR OCH SVAR TILL TEKNIKERN

CATALYST-plattformen är här. Nu har du chansen att läsa mer om den nya plattformen från de män och kvinnor som skapat den.

SE VAD ANDRA SÄGER