Ivrig Arctic Cat supporter är såld på Textron Off Road's Havoc™ X
Mars 7, 2018

När Ben Olson hos Hunter, North Dakota besökte sin lokala motorsportsåterförsäljare, Dakota Cat, för att köpa en ny side-by-side var det aldrig fråga om vilket märke som han skulle köpa. Som en pålitlig Arctic Cat®supporter var Olson klar att försöka prova Textron Off Roads nya Havoc X.

”Jag har ägt en 2010 Prowler™ och en 2016 Wildcat™ X. Havoc är en perfekt blandning av båda. Den är lika praktisk som Prowler och ger samma nöje som Wildcat II,” sade Olson. ”Dessutom är min återförsäljare den helt enkelt den bästa i landet.”

Olson var inte medveten om Textron Off Road före förvärvet av Arctic Cat men var imponerad av den kraft som företaget lade ner på utvecklingen av Havoc X. Han förklarade att fordonet skapade ”panik på side-by-side-marknaden” eftersom han tycker att det inte finns något att fordon som är försett med samma kvaliteter och egenskaper.

Han använder fordonet huvudsakligen för rekreation – utforskar trails i Minnesota eller kör på grus i North Dakota – Olson planerar också att jaga och att använda fordonet för arbetsinsatser. Han åberopar den klassledande fjädringen och markfrigången som två skäl till att han gjorde köpet. Andra egenskaper som gjorde att han kände sig dragen till fordonet var det 957 cc, 100 Hk motor och King stötdämpare och dess bogserings- och transportkapacitet. Och när det gäller fiske på isen finns det ingenting som går upp mot att lasta isborren och fiskredskapslådorna i det rymliga förvaringsutrymmet bakom sätena.

Även om han inte har kunnat lägga en mängd hårda mil bakom fordonet på grund av vinterförhållandena i North Dakota, är Olson såld på Havoc X. Denne långvarige, självutnämnde ”Arctic Cat Guy” har lagt till Textron Off Road till den nomenklaturen.