Vi presenterar New Textron Off Road Prowler™ Pro
Juni 4, 2018

AUGUSTA, GA — Textron Specialized Vehicles Inc., a Textron Inc. (NYSE: TXT) företag, fortsätter att sitt off-road fordonsutbud med introduktionen av den helt nya, rena nyttofordonet Textron Off Road Prowler Pro side-by-side. Tillverkat i Thief River Falls, Minn., erbjuder Prowler Pro tyst bensindriven kraft och prestanda och den tillförlitlighet som behövs för att ta itu med de tuffaste jobben och hantera de mest extrema jakterna. 

”Vi fokuserade på förarupplevelsen när vi utvecklade den nya Prowler Pro” sade John Collins, vice VD Konsumentprodukter, Textron Specialized Vehicles. Prowler Pro är en formidabel arbetspartner i vilket lantbruk som helst, arbetsplats eller jaktutflykt.

Oavsett om den rör sig över åkerfält, sköter boskap eller upplever jaktens tjusning, uppskattar bönder och jägare ett tyst fordon. I hjärtat på Prowler Pro finns en 50 hästars viskningstyst 812 cc med elektronisk bränsleinsprutning (EFI) som erbjuder alla de muskler som erfordras av en tillförlitlig arbetspartner eller för att transportera högvilt. För att komplettera den starka motorn, tar vibrationsdämpande motorupphängningar och bussningar bort vibration och buller så att fordonet arbetar med tyst effekt och prestanda. Prowler Pro har också ett trimmat avgassystem med en gummiisolator till avgasljuddämparen för att minska avgasljudet. 

Prowler Pro erbjuder inte bara en tyst körupplevelse utan all den komfort som erfordras för att genomföra tuffa arbetsuppgifter under dagar. För en komfortabel tur, har fordonet 10 tums främre och 9.5 tums bakfjädring med 10.75 tums markfrigång och 26 tums Pro Terrain däck för att klara av gropiga åkerfält eller tuffa jaktstigar. Dess 2 000 lbs bogseringskapacitet, 1 500 lbs nyttolast och 1 000 lbs lastutrymme gör att redskap och vilt kan bogseras eller dras med lätthet. För hyttkomfort har fordonet en tresitsbänk som är perfekt för arbetsapplikationer och med en styrstång, som går att luta och höja eller sänka, gör körningen komfortabel. Dess anpassningsbara hastighetskontroll låter föraren ställa in maximal hastighet vilket är perfekt för att ge ranch- och lantbruksanställda möjlighet att utnyttja lämplig hastighet i arbetet. 

Oavsett om det är fråga om jakt eller jordbruk är förvaringsutrymmme viktigt och Prowler Pro erbjuder 17,95 kubikfot total lagringskapacitet. Fordonet har också en lastbox med 14,72 kubikfot utrymme för att transportera utrustning eller vilt. Den modulära designen i hytten gör det möjligt att ta bort passagerarsätena – som lätt kan förvaras bakom förarsätet – för att frigöra golvutrymme för större föremål. Förvaringen bakom sätet erbjuder extra utrymme för snabb åtkomst av verktyg medan mindre föremål som handskar, verktyg och säkerhetsglasögon kan förvaras i det rymliga handskfacket. 

Tillförlitlighet och användbarhet är viktiga på fältet eller under jakten och Prowler Pro har utvecklats för att vara hållbar och en arbetspartner som är lätt att underhålla. Textron Specialized Vehicles testar Prowler Pro aggressivt under mer än1 000 timmar för att låta fordonet genomgå alla arbetsskedena. Resultatet är ett genomtänkt arbete side-by-side tillräckligt hållbart för att motstå de mest krävande arbetsuppgifterna och förhållandena. För att underlätta underhåll har Prowler Pro verktygslösa komponenter med lättillgängliga paneler för att fordonet ska kunna tillbringa med tid i fält eller i jaktlägret. 

För maximal mångsidighet kan Prowler Pro utrustas med fler 50 kundanpassade, lättinstallerade tillbehör inkluderande en lastbilsinspirerad hytt, värmesats, karosskydd, plogar, pistolslider och belysning. Tillbehörspaket inkluderar ”Geared-Up”, ”Expedition” och ”Decked-Out” som erbjuder olika typer av tak, vindskydd, skydd, belysning och tillbehörsalternativ för hytten.

Prowler Pro är tillgänglig i en basmodellfärg, Marshgrön för 11 399 USD (14 199 CAD) Dynamic Charcoal and Fire Red XT models include electronic power steering and 26-inch Pro Terrain tires on machined aluminum wheels for $12 999 (CA$16,199.) Alla maskiner säljs med 12 månaders garanti och finns nu tillgängliga hos återförsäljarna. Vill du ha mer information ber vi dig besöka Textron Off Roads återförsäljare eller ta del av samtalen på Textron Off Roads konton på  FacebookTwitterYouTube och Instagram.

KONTAKTA:

Brandon Haddock Director, Communications 706.722.5931

bhaddock@textron.com

OM TEXTRON OFF ROAD

De olika Textron Off Road-produktgrupperna inkluderar bensin- och eldrivna off-road fordon för en mängd olika användningsområden för arbete och nöje inklusive Prowler™, Stampede™, Havoc™ och Wildcat grupperna av side-by-side-enheter och Alterra™ terrängfordon. Textron Off Road är ett varumärke som tillhör Textron Specialized Vehicles Inc., a Textron Inc. (NYSE: TXT) företag.

OM TEXTRON SPECIALIZED VEHICLES INC.

Textron Specialized Vehicles Inc. är en globalt ledande tillverkare av golfbilar, fordon för nytta och för persontransport, snöskotrar, side-by-sides, all-terrängfordon, professionell utrustning för skötsel av gräsmattor och för markarbeten. Textron Specialized Vehicles marknadsför produkter under namn som E-Z-GO®, Cushman®, Arctic Cat®, Textron Off Road, Jacobsen®, Dixie Chopper®, Ransomes®, TUG™, Douglas™, Premier™ och Safeaero™-varumärkena. Dessa fordon återfinns i miljöer alltifrån golfbanor till fabriker, flygplatser till samhällsplanering och från temaparker till jaktskyddsområden.

OM TEXTRON INC.

Textron Inc. är ett multiindustriellt företag som utnyttjar sitt globala nätverk av flyg-, försvars-, industri- och finansföretag för att kunna förse sina kunder med innovativa lösningar och tjänster. Textron är känt över hela världen för sina kraftfulla varumärken som Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee, Textron Off Road, Arctic Cat, Textron Systems, och TRU Simulation + Training. För mer information ber vi dig besöka: www.textron.com.

 

Vissa påståenden i denna pressrelease kan beskriva strategier, mål, synpunkter eller andra icke-historiska frågor, dessa framåtriktade uttalanden gäller enbart från den dag då de utfärdas och vi åtar oss ingen skyldighet att uppdatera dem. Dessa uttalanden är utsatta för kända och okända risker, osäkerheter och andra faktorer som kan få våra aktuella resultat att avsevärt skilja sig från de som vi har uttala eller antytt genom sådana framåtriktade uttalanden.