Ny kampanj för att fira hur man använder en snöskoter
Juni 12, 2019

Ny kampanj för att fira hur man använder en snöskoter

HASLETT, MI, May 31, 2019: Snöskotertillverkare organiserar och stödjer gemensamt det nya nordamerikanska återförsäljarevenemanget ”International Snowmobile Celebration” som äger rum under 25-27 oktober 2019. Det återförsäljarfokuserade evenemanget kommer att fira snöskotergemenskapen och förbereda alla inför den kommande säsongen. Återförsäljarna av snöskotrar, lokala klubbar, föreningar/federationer över hela USA och Kanada är inbjudna att delta i eventet.

Firandet präglas av den framgångsrika ”Snöskoterns Dag” (Snowmobile Day)

som har hållits i Sverige i 40 år. Evenemanget i Sverige startade på 1970-talet och växte snabbt under 1980-talet i takt med att snöskoteråkningen i Sverige växte. Evenemangets framgång beror på att man har skapat en rolig familjehelg där återförsäljare, klubbar, föreningar, media och andra intressenter inom branschen deltar.

Snöskoteråterförsäljare kan utnyttja tiden för att inleda försäljningssäsongen med specialerbjudanden av produkter, reservdelar, kläder och tillbehör. ”Show and shine”-evenemang med vintage och specialanpassade snöskotrar, dragfordon och pistmaskiner uppmuntras.  Säkerhetsutbildningar, underhåll och vinterkontroller för snöskotrar och släpvagnar är en annan möjlighet för återförsäljarna att utforska.  

”International Snowmobile Celebration” är en rolig familjefest där grill, förfriskningar, musik och en ”öppet hus”-mentalitet gör snöskoteråkare redo för den kommande säsongen! Vi kommer att kontakta återförsäljare under sommaren för att uppmuntra dem att delta i firandet under 25-27 oktober 2019. Tillverkarna stödjer de återförsäljare som är värdar genom att erbjuda finansiering för samarbetet.

Vi uppmuntrar snöskoterklubbaratt delta i aktiviteterna tillsammans med sina lokala återförsäljare där det ärmöjligt genom att: servera mat, samordna olika events, genomföra klasser i säkerhet, allt medan eventet erbjuder en möjlighet för medlemskap och rekrytering av volontärer.

Snöskoterdistributörer uppmuntras att kontakta lokala handelskamrar, besöks- och konferensbyråer och regionala medier för att stödja och hjälpa evenemanget. 

Snöskoteråkning är en viktig del av vinterturismens ekonomiska motor i hela det nordamerikanska snöbältet. Evenemanget ”International Snowmobile Celebration” är ett perfekt tillfälle att samla entusiaster för att inleda säsongen och njuta av snöskoterfamiljens livsstil.

I oktober firar vi evenemanget ”International Snowmobile Celebration” som en enda stor familj. Tillverkare, återförsäljare, föreningar och klubbar tar tillfället i akt att samarbeta och fira snöskoteråkning i förberedelse inför ännu en fantastisk snöskotervintersäsong.

Mer information finns på www.snowmobile.org och www.gosnowmobiling.org

Kontakta: Ed Klim

International Snowmobile Manufacturers Association (ISMA)

1640 Haslett Road

Haslett, Michigan 48840

Telefon (517) 339-7788

Fax (517) 339-7798

www.snowmobile.org

www.gosnowmobiling.org

www.avosmotoneiges.org